my lovely friends

Wednesday 25 May 2016

SOUP

INGREDIENT
                                                                                           
500   gm     Strong flour                 
11     gm     Dried yeast 
50     gm     Butter 
115   gm     Castor sugar 
250   gm     Cold sugar 
58    gm      Softener 
20    gm      Milk powder 


METHOD

1. Scale all the ingredients and make sure the ingredients is weighed accurately.
2. Mixing all the dry ingredients and milk powder.
3. Mix until all the ingredients mix well for 3 minutes.
4. Then, make a hole.
5. Pour the cold water gradually into the hold and knead the dough.
6. Add the softener and continue knead the dough.
7. Add the butter gradually and knead until the dough not sticky.
8. If the dough is sticky to your hand do not add any flour, just keep kneading until it doesn't stick anymore around 10 minutes.
9. Let the dough for proving about 3 hours. (cover the dough with damp towel to avoid the outer surface dry).
10. After first proving, knead the dough lightly and divide the dough into 80gm and 60gm sizes.
11. It really helps if each pieces is the same sizes. This will help to make the buns cook evenly.
12. Roll each pieces into a ball and cover for 10 minutes. (at this stage you can add filling of your choice)
13. Places buns in a greased and floured square tin and prove until double in size.
14. Preheat oven at 200 and baked until golden color.

 


EQUITMENT / UTENSIL

1. 
Scale.
2. Measuring jug.
3. Bowl.
4. Baking tray.
5. Oven.
6. Knife.
7. Plastic wrap.
______________________________________________________________________________


FRENCH ONION SOUP

1/2   cup       Unsalted butter                                4      pcs       Onion (Slice)           
2      pcs       Garlic (Chopped)     
2      pcs       Bay leaves               
2      pcs       Fresh thyme            
Pinch           Salt                          
Pinch           Black pepper          
3     tbsp      All purpose flour     
2     liter      Beef broth                
1     pcs       Baguette                   

METHOD
  1. In a large stock pot, melt the butter and saute the cinnamon stick, star anise, cloves, cardamom, ginger and garlic until it fragrance.
  2. Add in rice and saute about 5 minutes until the rice absorb taste of the saute items.
  3. Pour in chicken stock, screw pine and stir it well.
  4. Adjust seasoning with salt.
  5. Let it boil and then lower down the heat. Cook until the rice soft.
EQUIPMENT/UTENSIL

  1. Pot
  2. Wooden spoon
  3. Cup 
______________________________________________________________________________
MUSHROOM SOUP

INGREDIENT

400 gm      Sliced button mushroom 
20   gm      Butter  
40   gm      Chopped onion 
40   gm      Sliced leeks 
25   gm      Flour                                        1     liter    White stock (chicken) 
20   ml       Fresh milk  
Pinch         Salt   
Pinch         White pepper powder  

METHOD

1. Gently cook the onion and leek in the butter. 
2. Add the mushroom and stir well.
3. Add in white stock and bring it to boil.
4. Add in milk and season the soup and then blend all together to make it cream.
5. After cream the soup, strain using muslin cloth and bring back the liquid to heat and add some cream to thicken a bit.
6. Serve soup with garlic bread.





EQUIPTMENT / UTENSIL

1. 
Stove.
2. Pot.
3. Wooden spoon.
4. Knife.
5. Chopping board.
6. Blender.

___________________________________________________________________________


GARLIC BREAD


INGREDIENTS

 slice        Baguette                         
2 cloves      Chopped onion
50 gm         Butter
10 gm         Chopped parsley


METHOD
  1. Preheat the oven at 180.
  2. Mix together garlic, butter and chopped parsley in a bowl.
  3. Season it with salt and pepper if necessary.
  4. Spread on top of the slices baguette.
  5. Bake the baguette about 5-10 minutes until it becomes crispy.



EQUIPMENT

  1. Oven. 
  2. Knife.
  3. Chopping board.
  4. Scrapper.
___________________________________________________________________________

OXTAIL SOUP

INGREDIENT

500  gm    Oxtail                               
2      liter   Water                                
500  gm    Mirepoix                          
3      gm    Cumin powder                
5      gm    Coriander powder             
1      pcs    Bouqet garni                     
2      pcs    Kaffir lime leaf                 
5      pcs    Lime (juice)                      
 3      pcs   Crushed garlic                 
3      cm     Crushed ginger                 
6      pcs    Crushed lemongrass         
10    pcs    Crushed bird eye chili      
2      pcs    Slice onion                       
1      pcs    Slice celery                      
1      pcs    Wedges tomato                
pinch         Fried shallot
pinch         Spring onion



METHOD

1. Heat the oil and saute cumin powder and coriander powder until fragrant.
2. After that, put a water, oxtail, mirepoix and bouquet garni and bring it to boil.
3. After boil, slow the temperature and simmer until the oxtail become tender.
4. After that, strain the stock. Just take the oxtail and stock.
5. Put stock and oxtail in the same pot, let it simmer again for a few minutes.
6. Add the kaffir lime leaves, lime juice, garlic, ginger, lemongrass, bird eye chili and onion. Simmer for 10 minutes.
7. Put celery and tomatoes. Season and ready to serve.
8. Garnish with slice of spring onion and fried shallot.



EQUIPMENT

1. Stove
2. Pot
3.Wooden spoon 
4. Strain
5. Knife
6. Chopping board

No comments:

Post a Comment