my lovely friends

Saturday 28 May 2016

BREAKFAST

POACHED EGG


INGREDIENT
1    nos     Egg                     
500 ml     Water  
2    tbsp    Vinegar   




METHOD
  1. Boil the water until boiling.
  2. After that put the egg with the shell in the water around 10 second. Take the egg and put in the cool water for stop cooking process.
  3. In order pot boil the water with vinegar. Cook until boil pour the water and at the same time put the egg in the water. Put the water gentle for provided from egg crash. Cooking the egg around 3 minutes. 

EQUIPMENT

1. Pot.
2. Bowl.
3. Ladle. 
4. Wooden spoon.

______________________________________________________________________________
SUNNY SIDE UP

INGREDIENT

pinch   Oil                                               
1 nos   Egg 


METHOD
1. Heat the oil in frying pan
2. Put the egg to fry it.
3. Then, about 2 minute can place it on plate


EQUIPMENT/UTENSIL
1. Non-stick frying pan
2. Wooden spoon
3. Plate
______________________________________________________________________________

OVER EASY EGG

INGREDIENT

1 nos     Whole egg  

Method

  1. Heat the sauce pan.
  2. Then cracked the egg into small bowl.
  3. Pour the egg into sauce pan.
  4. Wait for a minutes, then flip slowly.
  5. Cook well.
EQUIPMENT / UTENSIL 
  1. Pan.
  2. Stove.
  3. Wooden spoon.


__________________________________________________________________________

OMELETE


INGREDIENT
2    nos        Egg                                             
pinch          Salt
pinch          White pepper
1/4 nos       Capsicum
1/4 nos       Onion
1 pcs          Cheese







METHOD
  1. Put the egg into a bowl and stir it together with pepper and salt for seasoning.
  2. Then, heat the frying pan and after that put the egg that ready to fry it.
  3. After that, put capsicum together with onion and cheese on the egg.
  4. Folding egg until it become an oval shape.
  5. Ready to put it on a plate.


EQUIPMENT/UTENSIL
1. Wooden spoon
2. Bowl
3. 
Non-stick frying pan
4. Chef knife
5. Chopping board
______________________________________________________________________________

SCRAMBLE EGG

INGREDIENT
2    nos      Egg                    
pinch        Salt
pinch        Black pepper
1    tbsp    Milk






METHOD

1. Put the egg into a bowl and stir it together with salt, pepper and a little bit milk
2. Then, put it into a pan and fry it
3. Need to stir it
4. Then, ready to place on a plate

EQUIPMENT/UTENSIL
1. 
Wooden spoon
2. Bowl
3. Plate
4. Non-stick frying pan

No comments:

Post a Comment